Getty Images
Verrukkelijk vega.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 plakken tofu
- 1 eetlepel volkorenmeel
- 1 ei
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Dep de plakken tofu goed droog.
- Bestuif de tofu met een beetje volkorenmeel..
- Klop het ei los en wentel de tofu er door.
- Bestrooi de tofu met sesamzaad.
- Verwarm de margarine en bak hierin de plakken tofu in ca. 8 minuten heet en bruin.
Menusuggestie
Lekker met wortelsalade en rijst met gebakken champignons.
Hiervoor heb je nodig...
- Wortelsalade met sinaasappel
- 150 gram zilvervliesrijst
- 250 gram champignons
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel olie
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Voedingswaarden
Energie
685kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram