Tofu met abrikozen

Getty Images

Heerlijk gekruid met kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kardamom en komijn

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 150 gram tofu
  • Mespunt gemalen kruidnagel
  • ½ theelepel gemberpoeder (djahé)
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen kardamom
  • Mespunt gemalen komijn (djinten)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout (blik of vers)

Bereiding

  1. Was de abrikozen en laat ze enkele uren in warm water wellen.
  2. Meng de specerijen met peper en pers er een teentje knoflook boven uit.
  3. Meng dit door de tofu en laat het een half uur in de koelkast intrekken.
  4. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de tofu met de ui goudbruin.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe met de abrikozen en 1 dl weekwater. Stoof het gerecht 15 minuten.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte groene kool en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig:
400 gram groene kool
1 eetlepel olie
150 gram zilvervliesrijst

Voedingswaarden

Energie 
655kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum