Getty Images
Met veel groente en tofu
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 250 gram broccoli
- 1 kleine courgette
- 2 bosuitjes
- 1/3 groentebouillontablet met minder zout
- 100 gram volkoren noedels
- 100 gram tofu
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels ongezouten pinda's
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Snijd de courgette in blokjes en de bosui in ringen.
- Kook de broccoli en de courgette 3 minuten in 500 ml water met het groentebouillontablet
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Bak de tofu in de hete olie bruin.
- Pers er het teentje knoflook boven uit.
- Voeg de bouillon met de groente toe en maak dit op smaak met de ketjap en het limoensap.
- Warm de noedels mee en strooi er de gehakte pinda’s over.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Voedingswaarden
Energie
475kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram