Tex-mex tortilla

Getty Images

Lekker makkelijk: wraps gevuld met bonen, wortel, tomaat, paprika en jalapeño.

Aantal personen 
0-15 minuten
Bereidingsduur 
2 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 1 bosuitje
  • 100 gram volkorenmeel
  • 3 tomaten
  • 1 kleine winterwortel (ca. 100 gram)
  • 1 geroosterde paprika (koelvak)
  • 1 jalapeñopeper (potje)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 kleine volkoren wraps
  • 30 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Laat de bruine bonen goed uitlekken en spoel ze af.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd het bosuitje in smalle ringen en de tomaten in blokjes.
  4. Rasp de wortel en snijd de paprika in stukjes.
  5. Snijd de Jalapeñopeper klein.
  6. Meng de groente en de eetlepel olijfolie met de bonen en maak het op smaak met de jalapeñopeper en wat citroensap.
  7. Verdeel het mengsel over de wraptortilla’s en strooi de kaas erover.
  8. Rol de tortilla’s op.
  9. Verwarm de wraps eventueel in een droge koekenpan of in de magnetron tot ze zacht zijn.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
610kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
2400 milligram
Auteur