Getty Images
Lekker makkelijk: wraps gevuld met bonen, wortel, tomaat, paprika en jalapeño.
Aantal personen
0-15 minuten
Bereidingsduur
2 personen
Ingrediënten
- 1 kleine pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
- 1 bosuitje
- 100 gram volkorenmeel
- 3 tomaten
- 1 kleine winterwortel (ca. 100 gram)
- 1 geroosterde paprika (koelvak)
- 1 jalapeñopeper (potje)
- 1 eetlepel citroensap
- 4 kleine volkoren wraps
- 30 gram geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Laat de bruine bonen goed uitlekken en spoel ze af.
- Maak de groente schoon.
- Snijd het bosuitje in smalle ringen en de tomaten in blokjes.
- Rasp de wortel en snijd de paprika in stukjes.
- Snijd de Jalapeñopeper klein.
- Meng de groente en de eetlepel olijfolie met de bonen en maak het op smaak met de jalapeñopeper en wat citroensap.
- Verdeel het mengsel over de wraptortilla’s en strooi de kaas erover.
- Rol de tortilla’s op.
- Verwarm de wraps eventueel in een droge koekenpan of in de magnetron tot ze zacht zijn.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
610kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
2400 milligram