Getty Images
Marokkaans gekruid
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram ebly of tarly (voorgestoomde tarwe, pak)
- ½ groentebouillontablet
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 courgette
- 2 bosuitjes
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- Ras el hanout of (gerookt) paprikapoeder
- 75 gram feta light, 10 % vet
Bereiding
- Kook de tarwe in water met het stuk bouillontablet gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Was de courgette en snijd hem in blokjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Was de paprika, verwijder steelaanzet, zaadlijsten en pitjes. Snijd de paprika in blokjes.
- Verwarm de olie en roerbak hierin de groente in enkele minuten gaar. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Schep de groente door de gare tarwe en maak het op smaak met ras el hanout of paprikapoeder.
- Verkruimel de feta er over en strooi de pijnboompitten er over.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum