Getty Images
Proef de Provence.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 (rode) ui
- 1 rode en 1 gele paprika
- 2 meiraapjes
- 1 theelepel (balsamico)azijn
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 theelepel gedroogde tijm of ½ eetlepel verse tijmblaadjes
- 1 teentje knoflook
- 200 gram tarly of ebly
- 4 takjes selderij
Bereiding
- Warm de grill voor.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in plakken en de paprika’s in reepjes.
- Snijd de raapjes in repen.
- Doe de groente in een lage ovenvaste schaal en meng er de azijn, de olie, peper en de tijm door. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Laat de groente ca. 15 cm onder de hete grill in 15-20 minuten gaar worden. Schep de groente af en toe om.
- Kook de Tarly of Ebly gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein.
- Meng de selderij door de gare Tarly en geef de geroosterde groente er bij.
Menusuggestie
Lekker met parten ei.
Hiervoor heb je nodig:
- 4 eieren
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
550 milligram