Tarwe met geroosterde groente

Getty Images

Proef de Provence.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 (rode) ui
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 2 meiraapjes
  • 1 theelepel (balsamico)azijn
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel gedroogde tijm of ½ eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram tarly of ebly
  • 4 takjes selderij

Bereiding

  1. Warm de grill voor.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui in plakken en de paprika’s in reepjes.
  4. Snijd de raapjes in repen.
  5. Doe de groente in een lage ovenvaste schaal en meng er de azijn, de olie, peper en de tijm door. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Laat de groente ca. 15 cm onder de hete grill in 15-20 minuten gaar worden. Schep de groente af en toe om.
  7. Kook de Tarly of Ebly gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  9. Meng de selderij door de gare Tarly en geef de geroosterde groente er bij.

Menusuggestie

Lekker met parten ei.

Hiervoor heb je nodig:   

  • 4 eieren


 

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
550 milligram
Auteur