Tartelettes met walnoten, shiitakes en taleggio

Getty Images

Met een pracht van een basisdeeg zonder boter

Aantal personen 
4-5
Bereidingsduur 
Ongeveer 45 minuten wachttijd + 20 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels lauw water
  • 1 ei
  • 4 eetlepels olie
  • 75 gram walnoten
  • 100 gram ricotta
  • Versgemalen peper
  • 200 gram shiitakes
  • Enkele tenen knoflook, fijngehakt
  • Handje dragonblad
  • 80 gram taleggio of andere makkelijk smeltende kaas
  • 8-10 tartelettevormpjes van 6-8 centimeter doorsnee

Bereiding

  1. Maak eerst deeg van het bakmeel, het water, het ei en de olie. Leg het deegballetje een halfuur in de koelkast.
  2. Stop de walnoten in een plastic zakje of een schone theedoek, stamp ze fijn met een deegroller en meng ze door de ricotta. Breng het mengsel op smaak met peper.
  3. Verhit de oven tot 180 graden Celsius.
  4. Rol het deeg dun uit, kwast de tartelettevormpjes in met olie en bekleed ze met het deeg. Bak het deeg 15 minuten voor. Laat de oven op 180 graden Celsius.
  5. Snijd ondertussen de shiitakes in schijfjes en bak ze met de knoflook in een koekenpan in een scheutje olie.
  6. Verdeel het walnotenmengsel over de deegbodems, schik de shiitakes erop en bestrooi ze met de dragon.
  7. Snijd de taleggio in dunne stukjes en bedek er elk schuitje mee.
  8. Zet ze circa 15 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en de kaas gesmolten is.

Eem portie (van twee tartelettes) bevat 221 milligram natrium, 237 kilocalorieën en 14 gram vet.

Dit recept komt uit het boek Hartstikke lekker.

Auteur