Getty Images
Verwennerij uit de zee
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram volkoren tagliatelle
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 12 zwarte olijven
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram doperwten (diepvries)
- 1 dl bouillon
- 200 gram kabeljauwfilet
- 1 eetlepel kappertjes
Bereiding
- Kook de tagliatelle in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Snijd de olijven in stukjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een steelpan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook zacht.
- Voeg de doperwtjes en de bouillon toe en stoof de doperwtjes gaar.
- Bestrooi de kabeljauw met peper en bak de vis in de rest van de olie in een paar minuten gaar.
- Verdeel de vis in stukjes.
- Roer de olijven en de kappertjes door de doperwten.
- Laat de tagliatelle uitlekken en schep het door de doperwtjes.
- Leg de kabeljauwstukjes erop.
Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade.
Hiervoor heb je nodig:
3-4 tomaten
1 bosuitje
azijn
Voedingswaarden
Energie
625kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1970 milligram