Getty Images
Lekker makkelijk rijstgerecht met nasivlees.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 paksoi
- 1 rode peper
- 2 eetlepels olie
- 150 gram nasivlees, ongekruid
- 1 eetlepel sojasaus of ketjap met minder zout
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers en de paksoi in repen.
- Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in ringetjes.
- Verwarm de olie en bak hierin het nasivlees bruin.
- Voeg de ui, de knoflook en de peper toe en bak dit even mee.
- Doe de paksoi erbij en roerbak de groente in ca. 5 minuten mee gaar.
- Maak het gerecht op smaak met wat ketjap en geef de rijst erbij.
Ingrediënten over?
Ui:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
800 milligram