Surinaamse paksoi

Getty Images

Lekker makkelijk rijstgerecht met nasivlees.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 paksoi
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram nasivlees, ongekruid
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap met minder zout

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon. 
  3. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de paksoi in repen.
  4. Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in ringetjes.
  5. Verwarm de olie en bak hierin het nasivlees bruin. 
  6. Voeg de ui, de knoflook en de peper toe en bak dit even mee. 
  7. Doe de paksoi erbij en roerbak de groente in ca. 5 minuten mee gaar. 
  8. Maak het gerecht op smaak met wat ketjap en geef de rijst erbij.

Ingrediënten over?

Ui:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
800 milligram
Auteur