Surinaamse kippensoep

Getty Images

Pittig gekruid

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 spaanse peper of een madame jeanette
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 kippenbouillontablet met minder zout
  • 250 gram gemengde groenten, chinese mix of roerbakmix
  • 2 pimentkorrels
  • 100 gram volkoren noedels

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
  3. Was de peper, maar houd hem heel.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes.
  5. Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de kip bruin.
  6. Fruit de ui mee.
  7. Voeg ½ l water toe met de kippenbouillontablet, de tomaten, de peper, de groente en de pimentkorrels en breng dit aan de kook.
  8. Kook de soep ca. 8 minuten.
  9. Kook de laatste minuten de noedels mee volgens de gebruiksaanwijzing.
  10. Neem de peper uit de soep.

Menusuggestie

Lekker met een bruin Surinaams puntje.

Hiervoor heb je nodig:
2 bruine Surinaamse puntjes

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1910 milligram
Auteur