Getty Images
Ruik de herfst in huis.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 ui
- 200 gram runderlap
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepels garam masala
- 1 laurierblad
- 600 gram pompoen
- 1 rode peper
- 150 gram zilvervliesrijst
Bereiding
- Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd het vlees in repen.
- Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
- Bak de ui, de geroosterde specerijen, de garam masala en het laurierblad kort mee.
- Giet er 200 ml kokend water bij en laat het vlees 1 uur zacht sudderen.
- Maak de pompoen schoon. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de peper schoon, verwijder de steelaanzet en de pitjes. Snijd de peper in ringen.
- Doe de pompoen en de peper bij het vlees en stoof het geheel in 20 minuten verder gaar.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en geef de rijst erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
200 milligram