Getty Images
Deze snelle salade kan overal bij. De rozijnen maken het lekker zoet.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 klein spitskooltje
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 eetlepel olie
- 20 gram geraspte belegen 30+ met minder zout
- 6 aardappelen
- 1 (oude) volkoren boterham
- 150 gram rundergehakt
- gehaktkruiden zonder zout
- 1 tomaat
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze in lauw water wellen.
- Verwijder van de spitskool lelijke bladeren. Was het kooltje en snijd hem in smalle repen.
- Klop een dressing van de azijn, peper, de tomatenketchup, 1 eetlepel water en de olie. Roer de geraspte kaas erdoor.
- Meng de dressing en de uitgelekte rozijnen door de spitskool en zet de salade koel weg.
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de boterham in stukjes en week het in een lepel water.
- Maak het gehakt aan met het brood en gehaktkruiden. Vorm er kleine balletjes van.
- Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
- Bak de gehaktballetjes in de hete margarine gaar en bruin.
- Bak de stukjes tomaat kort mee. Voeg wat water toe en breng dit aan de kook. Geef er de aardappelen en de spitskoolsalade bij.
Ingrediënten over?
Tomatenketchup:
Bewaar een fles tomatenketchup altijd in de koelkast. De ketchup is ongeveer 9 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
610kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
8 gram
Zout
800 milligram