Getty Images
Eenvoudig vegagerecht voor iedereen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kg verse spinazie of 450 gram diepvries spinazie
- Nootmuskaat
- 4 eieren
- 4 eetlepels halfvolle melk
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ oud
Bereiding
- Was de spinazie en verwijder dikke steeltjes.
- Breng de spinazie met aanhangend water aan de kook en laat de groente slinken. Kook de spinazie in enkele minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met een beetje nootmuskaat. Of laat de spinazie ontdooien en verwarm de groente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Klop de eieren los met de melk en wat peper.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de margarine glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Schenk de eieren er bij en bak tot de eiermassa net is gestold.
- Strooi er de geraspte kaas over.
- Schep het roerei op de spinazie.
Menusuggestie
Lekker met gebakken aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
500 gram aardappelen
1 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
7 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
8 gram
Zout
930 milligram
Bron
- Voedingscentrum