Spaghetti met tuinboontjes en zalm

spaghetti
Getty Images

Tuinboontjes, zalm en spaghetti: een goddelijke combinatie.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels kookroom
  • 300 gram verse gedopte of diepvries tuinbonen
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 150 gram gerookte zalm
  • 8 blaadjes salie
  • peper

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein. 
  2. Fruit de ui en de knoflook met wat peper een paar minuten zacht in de olie. 
  3. Voeg 100 ml water met de kookroom en de tuinboontjes toe en laat de tuinboontjes in een paar minuten gaar worden. 
  4. Kook intussen de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Snijd de zalm in reepjes.
  6. Was de salie en snijd de blaadjes in reepjes.
  7. Roer de zalm en de salie door de tuinbonensaus. 
  8. Giet de spaghetti af en meng de spaghetti door de tuinbonensaus.

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

Voedingswaarden

Energie 
545kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
2400 milligram
Auteur