Getty Images
Rijk aan goede stofjes
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 kleuren paprika's
- 2 gegrilde paprika's (pot)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 gedroogd chilipepertje
- 150-200 gram volkoren spaghetti
- 75 gram gepelde walnoten
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de verse paprika’s in smalle repen. Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Voeg de paprika’s toe en verkruimel het pepertje er boven. Laat dit 10 minuten zacht sudderen.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing. Hak de walnoten grof. Giet de spaghetti af en vang ½ dl kookwater op. Meng de spaghetti door het paprikamengsel en voeg wat kookwater toe. Warm dit goed door en schep er op het laatst de walnoten door.
Voedingswaarden
Energie
680kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum