Spaghetti met pittige paprika en walnoten

Getty Images

Rijk aan goede stofjes

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 kleuren paprika's
  • 2 gegrilde paprika's (pot)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 150-200 gram volkoren spaghetti
  • 75 gram gepelde walnoten

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de verse paprika’s in smalle repen. Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes.
  2. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Voeg de paprika’s toe en verkruimel het pepertje er boven. Laat dit 10 minuten zacht sudderen.
  3. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing. Hak de walnoten grof. Giet de spaghetti af en vang ½ dl kookwater op. Meng de spaghetti door het paprikamengsel en voeg wat kookwater toe. Warm dit goed door en schep er op het laatst de walnoten door.

Voedingswaarden

Energie 
680kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
35 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum