Spaghetti met olijven-tomatensaus

Getty Images

Een vegetarische pasta draai je zo in elkaar.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot of kleine ui
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram tofu
  • 300 gram rijpe tomaten
  • 150-200 gram volkoren spaghetti
  • 1 eetlepel pesto
  • 8 sprieten bieslook
  • Azijn
  • Peper
  • 1 komkommer

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  2. Snijd de olijven in vieren.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot. Pers de knoflook er boven uit.
  4. Hak de tofu in kleine stukjes.
  5. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  6. Bak de tofu mee met de sjalot.
  7. Voeg de tomaten en de olijven toe en laat de saus met de deksel op de pan, 15 minuten zacht koken.
  8. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Was de komkommer en de bieslook.
  10. Schaaf de komkommer in dunne plakken en maak de groente op smaak met klein geknipte bieslook, azijn en wat peper. Roer de pesto en wat peper door de saus.
  11. Giet de spaghetti af en hussel de saus er door. Geef de komkommersalade er bij.

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
550kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum