Getty Images
Gezonde pesto
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 100 gram diepvries boerenkool
- 50 gram walnoten
- 1 grote teen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels geraspte kaas 30+ oud
- 150 gram volkoren spaghetti
- ½ citroen
Bereiding
- Laat de boerenkool ontdooien.
- Breng water voor de spaghetti aan de kook.
- Hak de helft van de walnoten grof en houd de rest apart.
- Pureer de rest van de walnoten met een staafmixer fijn. Pureer de schoongemaakte knoflook en de boerenkool mee.
- Voeg de olijfolie en de Parmezaanse kaas toe.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verdun de pesto met een beetje kookvocht van de spaghetti en maak op smaak met wat peper, geraspte citroenschil en citroensap.
- Doe de uitgelekte spaghetti terug in de pan en meng er de pesto door. Warm even door en verdeel over 2 borden.
- Strooi er de achter gehouden walnoten over.
Menusuggestie
Lekker met broccoli met sinaasappeldressing.
Hiervoor heb je nodig:
Broccoli met sinaasappeldressing
Voedingswaarden
Energie
760kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
45 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum