Getty Images
Lekker met snijbonen of volkorenbrood.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
50 minuten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 150 gram champignons
- 1 stengel bleekselderij
- 2 kippenbouten
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 klein glas droge sherry
- 125 ml kippenbouillon met minder zout
Bereiding
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil er af.
- Pers de sinaasappel uit.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
- Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper en een beetje zout.
- Bak de kip in de hete margarine aan alle kanten bruin.
- Bak de ui, de knoflook, de champignons en de bleekselderij kort mee.
- Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de sherry en de bouillon toe.
- Stoof de kip in 50 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen en volkoren stokbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- 1 klein volkoren stokbrood
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
575kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1500 milligram