Spaanse eierschotel met volkorenbrood

Getty Images

Catalaans uitstapje

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ Spaanse peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 zak ratatouille roerbakmix (400 gram)
  • Gerookt paprikapoeder
  • 8 sprieten bieslook
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 6 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak het stukje peper schoon en snijd het in reepjes.
  2. Verwarm de olie in een (hapjes)pan en bak hierin de roerbakgroente met de reepjes peper kort.
  3. Maak de groente op smaak met gerookt paprikapoeder.
  4. Was het bieslook en knip dit klein.
  5. Maak in de groente 4 holletjes en breek hierin de eieren.
  6. Strooi het bieslook over de eieren en strooi de kaas er over.
  7. Laat de eieren met een deksel op de pan in ca. 8 minuten stollen.
  8. Rooster het brood en snijd het in repen of driehoekjes en geef het er bij.

Voedingswaarden

Energie 
570kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
3280 milligram
Auteur