Getty Images
De pepertjes maken dit aspergerecept lekker pittig.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 750 gram asperges
- 1 teentje knoflook
- Stukje spaanse peper
- 3 takjes peterselie
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 4 eieren
Bereiding
- Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
- Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
- Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
- Snijd het stukje Spaanse peper in reepjes.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Fruit de knoflook en de Spaanse peper in de margarine zacht.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de peterselie en roer er 4 eetlepels water door.
- Klop de eieren los en roer ze door het mengsel in de pan.
- Laat de eieren al roerend net gaar worden.
- Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en schep het eimengsel er op.
Menusuggestie
Lekker met aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig:
6 opschepleppels aardappelpuree
Voedingswaarden
Energie
425kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
6 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum