Getty Images
Tip: lekker met geroosterd zuurdesembrood.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 pot kippenbouillon met vlees
- 250 gram spliterwten
- 150 gram knolselderij (geschild, in blokjes)
- 150 gram prei (in kleine stukjes)
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram pastinaak (geschild, in kleine blokjes)
- 1/2 bosje bladselderij (fijngesneden)
- 1/2 bosje peterselie (fijngesneden)
- 200 gram gerookte kipfilet (in dunne reepjes)
- peper en zout naar smaak
Bereiding
- Leng de pot kippenbouillon aan met water tot je 1 liter bouillon hebt (zelf bouillon trekken van een soepkip is natuurlijk nog lekkerder).
- Spoel de spliterwten om in een vergiet en zet ze op met de bouillon.
- Breng zachtjes aan de kook.
- Voeg de helft van de knolselderij en de helft van de prei toe en laat circa 1 uur zachtjes koken met het deksel op de pan.
- Roer de soep regelmatig door.
- Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de overige knolselderij en prei toe voor een lekkere bite.
- Breng de snert eventueel op smaak met een beetje zout en peper.
- Verhit intussen de olie in een koekenpan en roerbak hierin de pastinaak ongeveer 5 minuten tot deze beetgaar en goudbruin is.
- Schep de pastinaak met de selderij en peterselie door de soep.
- Verdeel de reepjes kipfilet erover.
Tip
Erwtensoep wordt lekkerder als je het een dagje laat staan omdat de soep dan meer bindt en omdat de smaken dan beter intrekken. De snert kan ook gewoon op de dag zelf gegeten worden.
Dit recept is voor vier personen.