Getty Images
Lekker simpel voor het midden van de week
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 200 gram kipfilet
- 400 gram sperziebonen
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel goulashkruiden zonder zout
- 1/4 bouillontablet met minder zout
- 2 eetlepels magere griekse yoghurt
Bereiding
- Maak de ui en de paprika schoon.
- Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
- Verwarm de margarine en bak de kip en de ui in enkele minuten bruin.
- Bak de goulashkruiden kort mee.
- Voeg de paprikablokjes, de aardappelblokjes, 200 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook het gerecht in ca. 10 minuten gaar.
- Schep er aan tafel een lepel yoghurt op en geef de sperziebonen erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.
Ingrediënten over?
Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.
Voedingswaarden
Energie
475kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum