Sneaky spaghetti

Recept uit het boek Lekker Gezond! van Ellemieke Vermolen

sneaky spaghetti
Mitchell van Voorbergen

Ellemieke Vermolen heeft een nieuw kookboek gemaakt: Lekker Gezond! * Het makkelijke familiekookboek. In het boek vind je niet alleen 80 recepten, maar ook tips en trucs om je kind(eren) meer groente te laten eten. Snel en makkelijk! Zoals deze sneaky spaghetti bijvoorbeeld. Een klein voorproefje uit het boek.

Ellemieke: "Dit is een perfect gerecht om je kids courgette te leren eten. Je kunt beginnen met een derde courgette en twee derde pasta en de verhoudingen dan geleidelijk aanpassen tot ze zijn omgedraaid."

Voor 4 personen / bereidingstijd: 20 - 25 minuten

NODIG:

  • 200 g volkorenspaghetti
  • 2 grote courgettes
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie, om in te bakken
  • 15-20 kerstomaten
  • 4-5 el verse pesto
  • zout en peper
  • 50 g Parmezaanse kaas

EXTRA NODIG:

  • spiraalsnijder
  • grote koekenpan

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen met de spiraalsnijder de courgettes in slierten.

Pel de knoflook en hak hem fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook 2-3 minuten. Voeg dan de courgetteslierten toe en bak ze 2-3 minuten mee, tot ze wat zachter zijn. Haal alles uit de pan en houd zolang apart.

Halveer de kerstomaten en bak ze een paar minuten in dezelfde koekenpan, tot ze zacht zijn. Voeg de courgetteslierten, pasta en pesto toe en schep goed om.

Breng op smaak met zout en peper, rasp de Parmezaanse kaas erover en smullen maar!

Auteur