Getty Images
Fris rijstgerecht
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel olie
- 150 gram zilvervliesrijst
- kaneel
Bereiding
- Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp een deel van de buitenkant er af.
- Pers de sinaasappel uit.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Fruit de bosuitjes zacht in de olie.
- Voeg de rijst toe met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en water.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Schil de andere sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees uit de vliezen.
- Meng de stukjes sinaasappel en wat kaneel door de rijst.
Menusuggestie
Lekker met gegrilde kipkarbonades en broccoli
Hiervoor heb je nodig...
2 gegrilde kipkarbonades
500 gram broccoli
Ingrediënten over?
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
630kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram