Miriam Groot
Shakshuka is een heerlijke stoof. Zo maak je het!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 800 g Italiaanse roerbakgroente
- 1 el paprikapoeder
- 1 el komijnpoeder
- 1 el korianderpoeder
- 1 tl cayenne peper
- 1 el olijfolie
- 2 el tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes
- 450 ml water
- 120 g ongekookte quinoa
- 400 g kikkererwten
- 100 g geroosterde cashewnoten
- Verse peterselie of koriander
- 2 sneetjes volkorenbrood, gehalveerd of stokbrood
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de roerbakgroente met de kruiden en specerijen voor 4 minuten.
- Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, het water en de quinoa toe aan de pan. Gaar in 15 minuten onder regelmatig roeren.
- Voeg de kikkererwten toe en gaat nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met de geroosterde cashewnoten, wat verse peterselie of koriander en het brood.
Dit recept is afkomstig van The Veggie Reporter.
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
22,1 gram
Koolhydraten
58,5 gram
Vezels
16,8 gram
Vet
20,1 gram
Verzadigd vet
3,2 gram
Zout
700 milligram