Selderijstamppot

Getty Images

Een stamppot gerecht met lekker veel smaak.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram knolselderij
  • 3 stengels bleekselderij
  • 50 gram walnoten
  • Ca. 150 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel mosterd
  • Paar blaadjes van de bleekselderij of bladselderij

Bereiding

  1. Schil de aardappelen.
  2. Maak het stuk knolselderij schoon en snijd het in blokjes.
  3. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
  4. Kook de aardappelen met de knolselderij en de bleekselderij in weinig water gaar.
  5. Breek de walnoten grof.
  6. Maak van de aardappelen en groente met hete melk en de mosterd een smeuïge puree.
  7. Snijd het selderijblad klein en meng het door de stamppot.
  8. Strooi de walnoten er over.

Menusuggestie

Lekker met walnoten.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Voedingswaarden

Energie 
545kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
700 milligram
Auteur