Schorseneren met champignons

Getty Images

Schorseneren is de maand februari een seizoensproduct.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 +

Ingrediënten

  • Azijn
  • 500 gram schorseneren
  • ½ citroen
  • 100 gram champignons
  • Stukje ui
  • ½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Zet een grote schaal met water en een lepel azijn klaar.
  2. Schil de schorseneren.
  3. Snijd de schorseneren in stukken en bewaar ze tot het koken in het water met azijn.
  4. Breng water aan de kook en knijp er de halve citroen boven uit.
  5. Kook de stukken schorseneren in het citroenwater in ca. 20 minuten gaar.
  6. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  7. Snijd het stukje ui klein.
  8. Bak de ui en de champignons kort in de hete margarine.
  9. Giet de gare schorseneren af en meng er de champignons door.
  10. Maak de groente op smaak met wat peper en een beetje zout.
Menusuggestie
Lekker met biefstuk en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig
  • twee biefstukjes
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
500 milligram
Auteur