Getty Images
Vervang de scholfilet eventueel door kip- of kalkoenfilet
Aantal personen
4
Bereidingsduur
25 minuten
Ingrediënten
- 300 gram witte asperges
- 300 gram groene asperges
- 75 gram roomboter
- 4 scholfilets met huid
- 2 eetlepels bloem
- 25 gram rucola
- 1 citroen
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 2 eetlepels tartaarsaus
Bereiding
- Schil de witte asperges en snijd het houtachtige uiteinde van de asperge. Snijd of breek het houtachtige uiteinde van de groene asperges. Verhit in een ruime koekenpan 25 gram roomboter en bak de asperges op matig vuur in 12-15 minuten rondom beetgaar.
- Wrijf de scholfilets in met bloem, versgemalen zout en peper. Klop overtollige bloem van de filets. Verhit in een andere koekenpan de resterende roomboter en bak de scholfilets op de huid 3 minuten. Keer de vis voorzichtig met een spatel en bak de filets nog 2 minuten op de vleeskant.
- Maak intussen de rucola aan met een beetje vers citroensap, de olijfolie en versgemalen zout en peper. Snijd de rest van de citroen in schijfjes.
- Leg de scholfilets met de huid boven op de borden. Leg de asperges bij de vis en garneer met de rucolasalade en schijfjes citroen. Serveer de taraarsaus apart erbij.
Dit is een recept van Heerlijk Aspergetijd!