Getty Images
Het geheim zit in de dressing.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- Ca. 1 eetlepel honing
- 1 theelepel mosterd
- 2 venkelknollen
- 1 kleine varkenshaas
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel gepelde pistachenootjes zonder zout
Bereiding
- Schil de sinaasappels dik zodat het wit er ook af is.
- Snijd de partjes sinaasappel met een scherp mesje tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kom.
- Maak van het sinaasappelsap met honing en de mosterd een dressing.
- Maak de venkel schoon en snijd de knollen in smalle reepjes.
- Meng de dressing en de partjes sinaasappel door de venkel.
- Zet dit een uur of langer afgedekt op een koele plaats om in te trekken.
- Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de olie in de wok en roerbak de plakjes varkenshaas in 3-4 minuten gaar en bruin.
- Schik het vlees op de venkelsalade en strooi de pistachenootjes er over.
Menusuggestie
Lekker met krielaardappeltjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram krielaardappeltjes.
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
700 milligram