Getty Images
Iedereen chefkok
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kropje rode sla
- Stukje komkommer
- 1 plakje bacon
- 3 takjes peterselie
- 1 eetlepel kappertjes
- ½ eetlepel azijn
Bereiding
- Maak de sla schoon en scheur de bladen in stukjes.
- Was de komkommer en snijd het in blokjes.
- Verdeel de groente over 2 borden.
- Bak de bacon in een droge koekenpan bruin en knapperig.
- Was de peterselie en knip de takjes klein.
- Neem de bacon uit de pan en verkruimel het.
- Verwarm de kappertjes met de azijn in de pan en voeg de peterselie en 2 eetlepels water toe.
- Schep de dressing over de groente en strooi de baconkruimels erover.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht mosselen in witte wijn, broccolisalade en volkoren stokbrood.
Voedingswaarden
Energie
30kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
2 gram
Vezels
1 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
870 milligram