Getty Images
Met sperziebonen voor je dagelijkse portie groente.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- ½ envelopje saffraandraadjes
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepels rozijnen
- 3 eieren
- 400 gram sperziebonen
Bereiding
- Laat 3 eetlepels water heet worden en roer hier de draadjes saffraan door. Laat dit een paar minuten staan.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de olie zacht.
- Voeg de rijst en het water met de saffraan toe en roer dit door elkaar.
- Giet er zoveel water bij dat er een vingerkootje water boven de rijst staat.
- Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar of volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 8 minuten gaar.
- Kook de eieren hard.
- Was de rozijnen en leg ze de laatste minuten van de kooktijd op de rijst.
- Schep de rozijnen door de rijst.
- Pel de eieren en halveer ze. Geef de halve eieren en de sperziebonen bij de rijst.
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram