Getty Images
Makkelijk recept met rundvlees, snijbonen en krieltjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram snijbonen
- 500 gram krieltjes
- 8 blaadjes basilicum
- 1 plakje achterham
- 2 bieflapjes
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
- Boen de krieltjes schoon.
- Was de basilicum.
- Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
- Snijd het plakje ham in reepjes.
- Leg het vlees tussen plastic folie en klop het vlees wat plat.
- Strooi er wat peper over en verdeel de blaadjes basilicum den de reepjes ham over het vlees.
- Rol het vlees op.
- Bak de rolletjes in de hete margarine in 10 minuten bruin en rosé.
- Kook de krieltjes in een bodempje water in ca. 8 minuten gaar.
- Neem de runderrolletjes uit de pan en houd ze warm.
- Maak een jus met een scheutje water en wat peper. Geef dit met de snijbonen en het vlees bij de krieltjes.
Ingrediënten over?
Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
460kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
400 milligram