Röstikoekjes met zalm

Getty Images

Zwitserse verwennerij

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • ½ kleine sjalot
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 1 ei
  • 1 ½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel zuivelspread
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 100 gram gerookte zalm

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en rasp ze op een grove rasp.
  2. Snijd het stukje sjalot heel fijn en meng het met het meel, het ei en wat peper door de geraspte aardappelen.
  3. Verwarm wat margarine in een koekenpan en schep er 3 of 4 lepels van de rösti in. Druk dit wat plat en bak de rösti in ca. 12 minuten gaar en bruin.
  4. Keer de koekjes en bak ze aan de andere kant bruin.
  5. Houd de röstikoekjes warm en bak zo de rest van het röstimengsel.
  6. Klop de zuivelspread met de yoghurt glad en voeg wat peper toe.
  7. Snijd de zalm in smalle reepjes.
  8. Serveer de röstikoekjes met de saus en de reepjes zalm.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen.

Hiervoor heb je nodig...

400 gram snijbonen

Voedingswaarden

Energie 
410kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1800 milligram
Auteur