Getty Images
Een beetje Zwitserland
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 400-500 gram vastkokende aardappelen
- ½ gedroogd pepertje
- 1 eetlepel olie
- 6 sprieten bieslook
- 4 takjes selderij of dille
- 4 takjes peterselie
- 1 dl magere griekse yoghurt
- 1 theelepel mosterd
Bereiding
- Maak de ui schoon en rasp hem boven een grote kom.
- Schil de aardappelen en rasp ze grof boven de kom.
- Verkruimel het stukje peper boven de geraspte aardappelen. Meng dit goed door elkaar.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag. Voeg de aardappelmassa toe en druk dit met een spatel of lepel goed aan.
- Bak de aardappelen met een deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar en goudbruin.
- Keer de rösti eventueel met behulp van een deksel of groot bord en bak de andere kant bruin.
- Was de kruiden en knip ze klein. Klop de kruiden en de mosterd door de yoghurt en geef de saus bij de rösti.
Voedingswaarden
Energie
265kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
5 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum