Roggebrood met cottage cheese en noten

Getty Images

Reis rond de wereld in 3 gangen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • Stukje komkommer
  • 4 halve walnoten
  • Mespunt gemalen komijn (djinten)
  • Mespunt sambal of harissa
  • 40 gram hüttenkäse of cottage cheese
  • 2 sneetjes donker roggebrood

Bereiding

  1. Was het stukje komkommer en schaaf het in dunne plakjes.
  2. Hak de walnoten klein.
  3. Meng de noten met wat komijn en sambal door de hüttenkäse.
  4. Beleg het roggebrood met de komkommer en verdeel het kaasmengsel er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht borsjt.

Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden of fruit.

Voedingswaarden

Energie 
210kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
800 milligram
Auteur