Roerbakreepjes met wasabi en noedels

Getty Images

Proef Azië met dit pittige roerbakgerecht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2-3 theelepels wasabipasta (tube)
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram roerbakvleesreepjes
  • 100 gram champignons
  • 400 gram broccoli
  • 150 gram volkoren noedels

Bereiding

  1. Pers het teentje knoflook boven een schaal uit.
  2. Roer er de wasabipasta en 1 eetlepel olie door en meng de vleesreepjes er door. Laat dit even staan.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  4. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd ze in blokjes.
  5. Verwarm de andere lepel olie in een wok of braadpan en bak hierin het vlees in ca. 5 minuten bruin en gaar.
  6. Roerbak de champignons kort mee.
  7. Voeg de broccoli en weinig water toe en laat het geheel in nog eens 5 minuten gaar worden.
  8. Kook intussen de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en geef ze erbij.

Voedingswaarden

Energie 
530kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur