Rode yoghurt ijsjes

Getty Images

Haal de zomer in de keuken!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram aardbeien
  • 50 gram frambozen
  • 1 eetlepel honing
  • 300 gram magere turkse of griekse yoghurt (0% vet)

Bereiding

4 kartonnen bekertjes en ijsstokjes

Bereiding

  1. Doe de yoghurt in een kom en voeg de honing toe. Roer dit goed door elkaar. Was de frambozen en de aardbeien. Snijd het fruit in stukjes. Voeg de aardbeien en frambozen bij elkaar in een kom en prak dit door elkaar, niet te fijn malen maar laat er een paar stukjes in zitten.
  2. Roer het fruit losjes door de yoghurt met een lepel. Doe dit voorzichtig, want het mengsel moet niet glad worden. Schep de yoghurt in de papieren bekertjes.
  3. Zet de bekertjes een uur in de diepvries. Na een uur haal je ze er uit en doe je het stokje er in. Vervolgens zet je de bekertjes nog 3 uur in de diepvries.
  4. Om de ijsjes uit hun vormpjes te halen zet je ze een paar seconden in een bakje met warm water en draai je aan het stokje tot ze loskomen.
  5.  

Ingrediënten over?

Bewaar zacht fruit zoals aardbeien, bessen, frambozen onafgedekt maximaal drie dagen in de koelkast. Zorg dat het fruit niet vochtig wordt, leg het eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

 

Voedingswaarden

Energie 
70kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur