Getty Images
Rooster de courgette voor extra veel smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ min
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram sperziebonen
- 3 stengels bleekselderij
- 1 courgette
- 2 eetlepels (olijf)olie
- ½ teentje knoflook
- 2 tomaten
- 5 olijven zonder pit
- 4 takjes peterselie, selderij of 10 sprieten bieslook
- circa 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 blikje tonijn in water
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Halveer de sperziebonen en snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
- Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar. Kook de laatste minuut de bleekselderij mee.
- Snijd de courgette in tweeën en schaaf de courgette in dunne repen. Bestrijk de repen courgette met wat van de olie.
- Rooster de courgette in een grillpan lichtbruin.
- Pers het halve teentje knoflook er boven uit.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Halveer de olijven.
- Was de kruiden en knip ze klein.
- Maak van de rest van de olie, azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de kruiden een dressing.
- Meng de sperzieboontjes, de bleekselderij, de tomaten, de olijven en de dressing door de nog warme rijst. Laat dit afkoelen.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Schep de vis door de salade en maak hem op smaak met peper.
- Garneer de salade met de courgettelinten.
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1200 milligram
Bron
- Voedingscentrum