Rijstsalade met groente, sinaasappel en cashewnoten

Getty Images

Een heerlijk frisse salade die lekker goedgevuld is.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram sperziebonen
  • Klein stronkje broccoli (250 gram)
  • 1 sinaasappel
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 winterwortel
  • Kruiden, bijv. selderij, bieslook
  • 50 gam ongezouten cashewnoten
  • Azijn

Bereiding

  1. Kook eventueel de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
  3. Maak de broccoli schoon. Verdeel het in roosjes en snijd de steel in stukjes.
  4. Kook de sperziebonen in een bodempje water 6-8 minuten.
  5. Voeg de broccoli toe en kook de groente verdere beetgaar.
  6. Laat de groente en de rijst afkoelen.
  7. Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
  8. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  9. Klop een dressing van het sinaasappelsap, de olie, de gember en wat peper.
  10. Maak de wortel schoon en rasp hem grof. Meng er de dressing door.
  11. Meng dit met de rijst en de andere groente.
  12. Was de kruiden en knip ze klein.
  13. Maak de salade op smaak met de kruiden, peper en eventueel nog wat azijn of citroensap.
  14. Hak de cashewnoten grof en schep ze er door.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
550kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum