Getty Images
Daar blijf je voor thuis
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- Stukje ui of 1 sjalot
- ½ laurierblad
- snuf rozemarijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels geraspte oude 30+ kaas
- 1-2 eetlepels balsamico-azijn
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar in water met het stuk bouillontablet.
- Snijd de ui klein en fruit hem met de laurier en de rozemarijn in de olie.
- Warm de gare rijst mee.
- Meng er de geraspte kaas en balsamicoazijn naar smaak door.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte reepjes varkensvlees en sperziebonen.
Hiervoor heb je nodig:
150 gram varkensfilet
1 eetlepel olie
400 gram sperziebonen
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum