Ribkarbonade met chutneysaus

Getty Images

Geen poespas.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 sjalot of kleine ui
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel mango chutney

Bereiding

  1. Bestrooi de karbonades met peper.
  2. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  3. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  4. Neem het vlees uit de pan.
  5. Fruit de sjalot in de achtergebleven margarine glazig.
  6. Voeg de tomatenpuree, de chutney en ± 100 ml water toe. Warm de saus goed door.
  7. Leg de karbonades in de saus en warm ze nog even door.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
395kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
600 milligram
Auteur