Getty Images
Een dessert met pruimen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ vanillestokje
- 50 ml appelsap
- Mespunt kaneel
- 1 eetlepels grote (sultana)rozijnen
- 400 gram reine claude of andere lekkere pruimen
- 2 eetlepels magere griekse yoghurt
Bereiding
- Snijd het vanillestokje in de lengte open.
- Breng het appelsap met het vanillestokje en wat kaneel aan de kook.
- Was de rozijnen en laat ze 10 minuten in het sap trekken.
- Ontvel de pruimen, halveer ze en snijd de pit eruit.
- Warm de pruimen 1 minuut mee in het sap. Laat dit afkoelen.
- Schraap de zwarte pitjes uit het vanillestokje en roer het door het appelsap.
- Verwijder het vanillestokje. Laat het mengsel afkoelen.
- Verdeel het pruimenmengsel over 2 glazen coupes en schep de yoghurt er op.
Voedingswaarden
Energie
140kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
5 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
40 milligram
Bron
- Voedingscentrum