Getty Images
Een kleurrijke maaltijd!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram wortelen in diverse kleuren
- 2 dunne preien
- 2 eetlepels olijfolie
- Azijn
- 2 theelepels mosterd
- Peterselie
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de wortels en de prei in stukken van 10 cm. Snijd de stukken in de lengte in dunne repen. Kook de groente in weinig water in 5 minuten gaar.
- Klop een dressing van de olie, 1 eetlepel water, wat azijn en de mosterd. Meng de dressing door de nog warme wortel en prei en laat dit afkoelen. Strooi er klein geknipte peterselie over.
Ingrediënten over?
Worteltjes , bospeen:
Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig.
Voedingswaarden
Energie
100kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
5 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
200 milligram