Ravioli met kerstomaatjessaus en gekleurde wortels

Getty Images

Zo haal je de Italiaan in huis.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram kerstomaatjes
  • 400 gram (gekleurde) wortels
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 dunne prei of 5 bosuitjes
  • 150 gram tofu
  • 4 vellen (koelverse) volkoren lasagnevellen
  • 1 teentje knoflook
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper, paprikapoeder

Bereiding

  1. Was de tomaatjes.
  2. Maak de wortels schoon en snijd ze in repen.
  3. Smoor de tomaatjes met 1 eetlepel van de olie, de balsamico-azijn en wat peper in ca. 10 minuten zacht.
  4. Kook de wortels in een bodempje water in 6-8 minuten gaar.
  5. Maak de prei of bosuitjes schoon en snijd dit in dunne ringen.
  6. Snijd de tofu in reepjes en bestrooi ze met peper en wat paprikapoeder.
  7. Kook de lasagne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Bak de prei of de bosuitjes in de overgebleven olie zacht.
  9. Bak de tofureepjes en het uitgeperste teentje knoflook even mee.
  10. Maak het mengsel op smaak met peper.
  11. Roer de tomaatjes goed door tot een dikke saus is ontstaan. Roer er de in reepjes geknipte basilicum door.
  12. Leg op borden de vellen lasagne en schep er wat van het mengsel op.
  13. Vouw de lasagne dicht. Garneer met de kerstomaatjessaus en de wortels.

Ingrediënten over?

Verse pasta is beperkt houdbaar in de koelkast. Let daarbij op de datum op de verpakking.

Voedingswaarden

Energie 
530kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum