Getty Images
Een herfst visje
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- ½ blikje ansjovis in olie
- 1 eetlepel olijfolie
- gedroogd chilipepertje
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 paprika
- ½ dunne winterwortel
- stuk komkommer
Bereiding
- Laat de ansjovis uitlekken en snijd ze in stukjes.
- Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
- Verwarm de olie in een klein pannetje en voeg de knoflook, de ansjovis en het verkruimelde pepertje toe. Verwarm dit al roerend tot de ansjovis is gesmolten.
- Laat het mengsel afkoelen en roer de yoghurt er door.
- Maak de groente schoon. Snijd de paprika in repen, de wortel in plakken en schaaf het stuk komkommer in de lengte in repen.
- Schik de groente op 2 bordjes en geef de saus er bij.
Voedingswaarden
Energie
100kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
2 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum