Getty Images
Verfrissende salade met rammenas, appel en een beetje citroensap.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 1 hamlapje
- peper
- 1 eetlepel appelstroop
- Citroensap
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel olie
- 400 gram rammenas
- 2 worteltjes
- 1 kleine appel
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi het hamlapje met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 20 minuten gaar en bruin.
- Maak een dressing van de appelstroop, 1 eetlepel water, citroensap en de olie.
- Schil de rammenas en snijd de groente in lucifer kleine reepjes of rasp de groente grof.
- Meng de dressing erdoor.
- Maak de worteltjes schoon en rasp ze grof.
- Was de appel en snijd hem in reepjes.
- Meng de appel en wortel door de rammenas. Geef het vlees en de aardappelen erbij.
Ingrediënten over?
Worteltjes, bospeen:
Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig. Verwijder eventueel loof, dan zijn ze langer houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
6 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum