Getty Images
Geïnspireerd door het eten uit het Midden-Oosten
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 dunne prei
- 1 kleine courgette
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 150-200 gram quinoa
- ½ groentebouillontablet met minder zout
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de courgette in blokjes.
- Fruit de ui in de olie met de kerrie en het gemberpoeder glazig.
- Doe er de quinoa bij en roer tot alle korreltjes glanzen.
- Voeg de prei, de courgette en de bouillontablet toe en schenk er krap 3 dl water bij.
- Breng dit aan de kook en laat de quinoa met een deksel op de pan in 12-15 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met parten gekookt ei.
Hiervoor heb je nodig:
4 eieren
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
900 milligram
Bron
- Voedingscentrum