Getty Images
Een geweldig quinoarecept met lekker veel groente.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 koolrabi
- 1 kleine courgette
- 100 gram bospeen
- 1 stengel bleekselderij
- 1 rode ui
- 1 hand spinazie, rucola of veldsla
- 150 gram quinoa
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel komijnzaad
- 150 gram varkensvleesreepjes
- Peper, praprikapoeder
- 1 halve avocado
- Citroensap
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de koolrabi in blokjes, de courgette in halve plakken, de worteltjes in plakken, de bleekselderij in boogjes en de ui in snippers.
- Was de spinazie en laat uitlekken.
- Was de quinoa in een zeef.
- Breng 300 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook. Strooi al roerend de quinoa er in. Kook de quinoa in 15 minuten gaar.
- Fruit de ui en het komijnzaad in 1 eetlepel olie zacht.
- Roerbak de koolrabi en de bleekselderij een paar minuten mee. Voeg de worteltjes en de courgette toe en roerbak de groente in ca. 5 minuten verder gaar.
- Bak de vleesreepjes in de rest van de olie gaar en bruin. Strooi er wat peper en paprikapoeder over.
- Schep het avocadovruchtvlees uit de schil en snijd het in blokjes. Druppel er wat citroensap over.
- Meng het vlees en de groente door de quinoa, voeg de spinazie toe en warm het goed door. Maak op smaak met citroensap en paprikapoeder.
- Leg de blokjes avocado er op.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Avocado:
Bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast. Pureer een rest avocado met een lepel yoghurt of wat citroensap en peper en besmeer hiermee een boterham.
Voedingswaarden
Energie
635kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum