Pruimenschoteltje

Getty Images

Oude tijden herleven!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 20 gram walnoten
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ citroen (alleen de schil)
  • 400 gram verse pruimen
  • 1 grote, bruine pistolet of 3 oude boterhammen
  • 1 eetlepel vloeibare honing

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180° C.
  2. Hak de walnoten klein en meng ze met de suiker en wat geraspte citroenschil.
  3. Was de pruimen. Halveer ze en wip de pit er uit.
  4. Schik de pruimen met de snijkant naar boven in een ovenvaste schaal. Strooi het notenmengsel er over.
  5. Snijd het brood in dunne plakjes of smalle repen en schik ze dakpansgewijs op de pruimen. Druppel de honing er over.
  6. Zet de schotel ca. 30 minuten in de oven tot de broodlaag krokant en bruin is gebakken.

Menusuggestie

Lekker met gebakken kipfilet, bloemkool en aardappelen in paprikajus.

Ingrediënten over?

Citroen:
Alleen er wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
330kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
400 milligram
Auteur