Getty Images
De vergeten groente postelein vormt de perfecte basis voor een salade.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1/2 rode paprika
- 2 theelepels olijfolie
- 250 gram postelein
- 150 gram kerstomaatjes
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1-2 eetlepels azijn
- 6 takjes basilicum
- cayennepeper
- 1 blik linzen (ca. 300 gram uitlekgewicht)
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Bak de paprika enkele minuten in de olie en laat dit afkoelen.
- Snijd de worteltjes van de postelein. Was de postelein voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Pel het sjalotje en de knoflook.
- Pureer het sjalotje met de knoflook, 5 kerstomaatjes, de azijn, de paprikaolie en de gewassen basilicum tot een dressing. Maak op smaak met cayennepeper.
- Laat de linzen uitlekken, spoel ze af en meng de dressing er door.
- Meng de groente er door. Geef er brood bij.
Voedingswaarden
Energie
460kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1800 milligram
Bron
- Voedingscentrum