Posteleinsalade met linzen en tomatendressing

Getty Images

De vergeten groente postelein vormt de perfecte basis voor een salade.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 rode paprika
  • 2 theelepels olijfolie
  • 250 gram postelein
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 6 takjes basilicum
  • cayennepeper
  • 1 blik linzen (ca. 300 gram uitlekgewicht)
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  2. Bak de paprika enkele minuten in de olie en laat dit afkoelen.
  3. Snijd de worteltjes van de postelein. Was de postelein voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
  4. Was de tomaatjes en halveer ze.
  5. Pel het sjalotje en de knoflook.
  6. Pureer het sjalotje met de knoflook, 5 kerstomaatjes, de azijn, de paprikaolie en de gewassen basilicum tot een dressing. Maak op smaak met cayennepeper.
  7. Laat de linzen uitlekken, spoel ze af en meng de dressing er door.
  8. Meng de groente er door. Geef er brood bij.

Voedingswaarden

Energie 
460kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1800 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum